De lekkerste manier om iets goeds te doen

Cocla

Cocla in Peru is een koepelorganisatie van 22 coöperaties van zo’n 8.000 kleine koffie- en cacaoboeren. Fair Trade Original koopt van hen biologische koffie. Cocla Tours leidt toeristen rond op de koffievelden en biedt slaapplaatsen aan bij koffieboeren thuis.

Cocla

Gevestigd in: Quillabamba (hoofdkantoor), Peru
Jaar oprichting: 1967
Productiegebied: provincies La Convención en Calca (regio Cuzco)
Handelsrelatie sinds: 2002

Het verhaal

Koffie met prestige

De afgelegen, vruchtbare berghellingen in de regio Cuzco, aan de oostkant van de Andes, zijn zeer geschikt voor de verbouw van kwalitatief hele goede Arabica-bonen. Maar het vervoer naar de havenplaats Lima was een groot probleem. Plaatselijke opkopers maakten misbruik van de situatie en betaalden slecht. Een groep boeren besloot daarom de krachten te bundelen. Op alle niveaus is intensief gewerkt aan kwaliteitsverbetering van product en organisatie. Een aanzienlijk deel van de boeren verbouwt biologische koffie.

Dankzij de inspanningen van een van de coöperaties van Cocla mag alleen koffie uit de directe omgeving van Santa Teresa nog als gourmet-koffie onder de naam Macchu Picchu verkocht worden. Dit geeft de toch al goede koffie nog meer prestige op de exportmarkt.

Levert ingredienten voor