De lekkerste manier om iets goeds te doen

Samroiyod Food Corporation

Fruitverwerker Samroiyod Food Corporation in Thailand verwerkt en exporteert de ananas en mango's van de boeren van de Fairtrade Pineapple Growers Group (voorheen de Poo Pluk Saparot Fairtrade Group). De boeren krijgen begeleiding bij hun productie. Ze hebben bijvoorbeeld geleerd hun planning af te stemmen op de vraag, zodat hun oogst meer oplevert. Ontmoet hier Khun Nipalin en haar moeder, die óns leerden hoe je ananas frituurt! 

Samroiyod Food Corporation

Gevestigd in: Bangkok, Thailand
Jaar oprichting: 1978
Productiegebied: Samroiyod district
Handelsrelatie sinds: 2009

Het verhaal

‘Als jij het kan, kan ik het ook‘

Samen met haar man bewerkt Khun Nipalin het land dat ze erfde van haar vader. Zij leerde het werk op de boerderij van jongs af aan, en rekent erop dat ook haar zoons in de toekomst ananasboer worden. De jongens gaan naar school en helpen in het weekend vaak mee met de kleine klusjes.

De meer-opbrengst van het fruit draagt tot grote tevredenheid van Khun Nipalin bij aan projecten in de gemeenschap. Zo zijn er palmbomen rond de ananasvelden geplant: deze brengen meer groen in de omgeving en dragen bij aan de biodiversiteit. De opbrengst van de palmolie komt weer terug bij de gemeenschap.

Khun Nipalin is lid van de Raad van Bestuur van de ananas- en mangogroep en is trots dat ze daarmee laat zien dat iedereen dezelfde rechten heeft. Ze heeft gemerkt dat ze een inspiratie is voor andere vrouwen. ‘Als jij het kan, kan ik het ook’ wordt er dan gezegd. 

Leverancier van