De lekkerste manier om iets goeds te doen

Onze handelspartners

Koffieboeren in Guatemala, theeplukkers in Tanzania, medewerkers van productiebedrijven in Thailand. Dit zijn de mensen waar onze handel om draait, hun kansen, hun toekomst.

We zijn nogal kritisch, voordat we met een leverancier in zee gaan. Er moet een geschikt product zijn natuurlijk. En de afspraak te werken volgens de fairtrade principes. Van onze kant helpen we de coöperaties en bedrijven te werken aan groei en ontwikkeling. Zoals je als eerlijke handelspartners van elkaar mag verwachten.

Meer weten over onze handelspartners? We stellen ze graag aan je voor.

Stabiele handelscontacten

Onze handelspartners kunnen op ons rekenen. Er is ons veel aan gelegen om hen een stabiele, liefst groeiende afzet te bieden. Maar het komt voor dat het anders loopt. Bijvoorbeeld omdat ergens de oogst is mislukt. Of de wegen zijn door overvloedige regenval weggespoeld, waardoor niet op tijd geleverd kan worden. Of de Fairtrade certificering is tijdelijk opgeschort omdat er problemen zijn geconstateerd.

In al die gevallen zoeken we allereerst, samen met onze handelspartner en eventueel anderen in de keten, een oplossing. En anders wijken we – tijdelijk - uit naar een andere fairtrade leverancier. Om vervolgens alsnog te kijken of we kunnen bijdragen aan een situatie waarin we de handelsactiviteiten kunnen hervatten.

Belangrijke afwegingen bij dit alles zijn - naast de fairtrade herkomst - kwaliteit, leverbetrouwbaarheid en kosten. Want we willen ook de consument een goed verkrijgbaar en betaalbaar assortiment bieden.