De lekkerste manier om iets goeds te doen

Teken je rugzak

Samen met Jumbo én samen met de kinderen van de suikerboeren in Mauritius hebben we een leuke tekenactie georganiseerd. Kinderen in Nederland tekenden hun eigen rugzak. De makers van de mooiste 25 inzendingen krijgen een rugzak uit Mauritius mét daarin een tekening gemaakt door schoolkinderen daar. De schoolkinderen uit Mauritius ontvangen op hun beurt een Nederlandse rugzak en een Nederlandse tekening.   

Het suikereiland

Op het eiland Mauritius, voor de kust van Afrika, wonen en werken boeren die suikerriet verbouwen. Van deze harde stengels wordt rietsuiker gemaakt voor ontbijtproducten. De kinderen van de suikerboeren zijn flink aan het tekenen geslagen om tekeningen te maken voor de winnaars van de Jumbo-tekenactie in Nederland.

Dat wordt moeilijk kiezen . . .

Inmiddels hebben we heel veel Nederlandse tekeningen binnengekregen. We zijn heel blij met de dikke stapel en buigen ons over de mooiste 25. De winnaars krijgen binnenkort persoonlijk bericht.

 

Extra premie

De Mauritiaanse suikerrietboeren ontvangen van ons een extra premie voor hun suikerriet. Van dit geld kopen ze bijvoorbeeld machines, zodat ze het zwaarste werk niet meer met de hand hoeven te doen. Intussen gaan hun kinderen naar school. Misschien wel met een nieuwe schooltas!

Klik hier voor meer informatie over de suikerrietboeren waarmee we samenwerken.