De lekkerste manier om iets goeds te doen

Maaltijdsoep met rode curry en kokos

Voor 4 personen
Bereidingstijd: ca. 15 minuten

Maaltijdsoep met rode curry en kokos

Ingrediënten

  • 1 el plantaardige olie
  • 800 ml groentebouillon
  • 2 blikken kikkererwten
  • 2 zoete puntpaprika’s
  • 300 g jonge bladspinazie
  • 1 limoen, in partjes

En van Fair Trade Original:

  • 1/2 tot 1 pakje Rode Curry Kruidenpasta
  • 1 blik Kokosmelk (400 ml)

  1. Verhit de olie in een soeppan en voeg de rode curry kruidenpasta naar wens toe.
  2. Fruit tot de geuren goed vrijkomen.
  3. Giet de hete bouillon in de pan en voeg de kokosmelk toe. Laat de kikkererwten uitlekken.
  4. Snijd de paprika’s in ringen en verwijder eventuele zaadjes.
  5. Voeg de paprika en de kikkererwten toe aan de soep en laat ze ca. 5-8 minuten koken tot de paprika beetgaar is.
  6. Was de spinazie en laat deze uitlekken.
  7. Verdeel de spinazie over 4 royale soepkommen en giet er de soep overheen.
  8. Knijp eventueel een partje limoen uit boven de soep.

Wijntip: Pinotage (rood), Zuid-Afrika. Fair Trade Original

trefwoorden

Deel dit recept


Bekijk alle recepten