De lekkerste manier om iets goeds te doen

Maaltijdsoep met noedels en garnalen

Voor 4 personen
Bereidingstijd: ca. 20 minuten

Maaltijdsoep met noedels en garnalen

Ingrediënten

  • 250 g tijgergarnalen
  • 1 rode puntpaprika, in repen
  • 3 bosuitjes, in dikke ringen
  • 100 g champignons, in dikke plakken
  • 2 el olijfolie
  • 2 knoflooktenen, fijngehakt
  • 1 liter kippenbouillon
  • 1 struik paksoi, klein gesneden en gewassen
  • 75 g taugé, gewassen

En van Fair Trade Original:

  • 1 pak (Rijst) Noedels
  • Sojasaus
  • Sambal Badjak

  1. Marineer de garnalen en paprika, bosui, champignon in circa 10 minuten in een mengsel van olie en knoflook.
  2. Verhit een grillpan en grill de garnalen en groenten enkele minuten.
  3. Breng intussen de kippenbouillon aan de kook en voeg de witte delen van de paksoi toe.
  4. Breng in een andere grote pan een ruime hoeveelheid water aan de kook en kook hierin de noedels in 3 minuten gaar.
  5. Giet het water van de noedels af boven een vergiet met taugé en het groene deel van de paksoi.
  6. Verdeel de noedels over vier diepe borden en leg er de gegrilde garnalen en groenten, paksoi en taugé op.
  7. Giet de hete bouillon erbij en breng op smaak met sojasaus en sambal.

Wijntip: Pinotage (rood), Fair Trade Original

trefwoorden

Deel dit recept


Bekijk alle recepten