De lekkerste manier om iets goeds te doen

Pittige pindasoep met groenten en garnalen

Hoofdgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd: ca. 10 minuten

Pittige pindasoep met groenten en garnalen

Ingrediënten

  • 2 el plantaardige olie
  • 1 prei, in ringen en gewassen
  • 2 kippenbouillonblokjes
  • 4 schijfjes limoen
  • 1 struik paksoi, uiteinden verwijderd en in repen gehakt
  • 1 bakje taugé (150 g)
  • 250 g Noorse garnalen
  • kroepoek naturel

En van Fair Trade Original:

  • 4 tl Sambal Badjak
  • 1/2 pot Pindakaas
  • 1/2 blik Kokosmelk

  1. Breng ca. 2 liter water aan de kook.
  2. Verhit 2 eetlepels olie in een soeppan en voeg de sambal toe. Fruit de sambal enkele minuten.
  3. Voeg de preiringen toe en fruit even mee.
  4. Giet 850 ml van het gekookt water in de soeppan en voeg de bouillonblokjes, pindakaas, kokosmelk en de schijfjes limoen toe.
  5. Roer alles goed door elkaar en laat de soep enkele minuten zachtjes koken.
  6. Was de paksoi en taugé in een vergiet en giet het overige gekookte water over de groenten heen.
  7. Verdeel de paksoi, taugé en garnalen over 4 soepkommen en giet er de hete soep op.
  8. Serveer met de kroepoek.

trefwoorden

Deel dit recept


Bekijk alle recepten