De lekkerste manier om iets goeds te doen

Maaltijdsoep van zoete aardappel en rode curry

2 personen
Bereidingstijd: 20 minuten

Maaltijdsoep van zoete aardappel en rode curry

Ingrediënten

  • 350 g zoete aardappelen
  • 1 el plantaardige olie
  • 1 uitjes, gesnipperd
  • 1 cm verse gember, geschild en fijngehakt
  • 100 g kipstukjes
  • 1 limoenen, 1/2 geperst - 1/2 in schijfjes
  • 1/2 struik paksoi, gesneden

En van Fair Trade Original:

  • 1 el Rode Curry Kruidenpasta
  • 1 blikje biologische Kokosmelk 270 ml
  • Zeezoutmix Chili-peper
  1. Schil de zoete aardappelen en snijd ze in blokjes.
  2. Verhit olie in een soeppan en fruit de uisnippers en de verse gember.
  3. Voeg de curry kruidenpasta naar smaak toe en daarna de aardappelblokjes, de kokosmelk en 250-300 ml water en breng alles aan de kook.
  4. Kook de soep tot de aardappel gaar is, haal van het vuur en pureer de soep met behulp van een staafmixer.
  5. Bestrooi de kipstukjes met zout en doe ze bij de soep. Kook tot de kip gaar is.
  6. Voeg een deel van het limoensap toe en op het laatste moment de paksoi.
  7. Verdeel de soep over 4 grote soepkommen, besprenkel het met wat limoensap en garneer iedere kom met een schijfje limoen.

Vega-tip: voeg bij het koken een groentebouillontablet toe en vervang de kip door vegetarische wokstukjes.

trefwoorden

Deel dit recept


Bekijk alle recepten