De lekkerste manier om iets goeds te doen

Oosterse paddenstoelen-bouillon met noedels

4 personen
10 minuten

Oosterse paddenstoelen-bouillon met noedels

Ingrediënten

  • 200 g gerookte tofu
  • 1 el gembersiroop
  • 2 el plantaardige olie
  • 250 g paddenstoelenmix
  • scheutje sherry
  • 800 ml paddenstoelenbouillon
  • 1 bosui, in ringen
  • 2 tl sesamzaadjes

En van Fair Trade Original :

  • 2 el Sojasaus
  • Sambal Oelek naar smaak
  • 150 g Rijstnoedels (wit of zilvervlies)

Extra: grillpan

  1. Marineer de gerookte tofu in een marinade van gembersiroop, sojasaus en sambal naar smaak.
  2. Bereid de rijstnoedels volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  3. Verhit olie in een soeppan en bak de paddenstoelenmix kort. Blus de paddenstoelenmix af met een scheutje sherry en de rest van de marinade. Voeg de bouillon toe. Breng tot net aan de kook.
  4. Verhit de grillpan. Neem de tofu uit de marinade en grill kort aan beide kanten.
  5. Verdeel de rijstnoedels over de soepkommen en giet de hete soep erover.
  6. Voeg vlak voor het serveren de gegrilde tofu en bosui toe.
  7. Garneer met sesamzaadjes.

Bekijk alle recepten