De lekkerste manier om iets goeds te doen

Honing boterkoek met gekarameliseerde pecannoten

Voor 1 boterkoek
Bereidingstijd: 10 minuten + 25 minuten baktijd

Honing boterkoek met gekarameliseerde pecannoten

Ingrediënten

Ingrediënten:

  • 200 g bloem
  • snuf zout
  • 175 g boter, op kamertemperatuur
  • 1 ei
  • rasp van ½ (biologische) citroen
  • 150 g pecannoten

En van Fair Trade Original :

  • 175 ml Honing
  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Mix de boter, 125 ml honing, het ei en het citroenrasp tot een romig mengsel. Voeg de bloem en het zout toe en roer het goed door het botermengsel.
  3. Giet het beslag in een boterkoekvorm van 22 cm doorsnede.
  4. Wentel de pecannoten door de overgebleven honing en verdeel ze over de boterkoek.
  5. Plaats de boterkoek in het midden van de oven en bak het in 20-25 minuten goudbruin en gaar.
  6. Serveer met een warme kop koffie of thee.

trefwoorden

Deel dit recept


Bekijk alle recepten