De lekkerste manier om iets goeds te doen

Chocolade cakepops

Voor ca. 12 stuks
Bereidingstijd: ca. 25 minuten (exclusief baktijd muffins)

Chocolade cakepops

Ingrediënten

  • 100 boter of margarine
  • 2 eieren
  • 50 ml water
  • 2 handjes noten
  • 1 pak bakmix voor 12 Muffins

En van Fair Trade Original:

  • 4 el Hazelnootpasta
  • 1 pakje Minireepjes puur
  • Hagelslag puur en/of melk

  1. Bereid de muffins volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking, maar gebruik in plaats van de muffinvormpjes een bakblik en bak de cake ca. 25-30 minuten.
  2. Laat de cake afkoelen en verkruimel daarna boven een kom.
  3. Voeg de hazelnootpasta toe en meng het goed door de cakekruimels.
  4. Draai van dit deeg ca. 12 balletjes ter grootte van een walnoot.
  5. Breek de chocoladereepje in stukjes en doe deze in een kom die je in het pannetje met kokend water hangt. Zorg ervoor dat er geen water in het kommetje komt!
  6. Smelt de chocolade en roer het chocolademengsel glad. Prik de cakeballetjes aan een prikker en wentel ze een voor een door de gesmolten chocolade. Prik ze in bijv. een eierdoos om ze een beetje te laten drogen.
  7. Doe intussen de hagelslag in een kommetje.
  8. Hak de nootjes fijn en doe deze ook in een kommetje.
  9. Wentel de helft van de nog niet helemaal gedroogde chocoladecakepops door de hagelslag en de andere helft door de noten.
  10. Presenteer ze in een mooi vaasje of prik ze in een stuk piepschuim, dat je met mooi crêpe papier hebt bekleed.

trefwoorden

Deel dit recept


Bekijk alle recepten