De lekkerste manier om iets goeds te doen

Pittige gamba’s met exotische salsa salade

Lunch of voorgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd ca.10 minuten

Pittige gamba’s met exotische salsa salade

Ingrediënten

  • 3 el olijfolie
  • 1 flinke teen knoflook
  • 12 cocktailgarnalen
  • 1 rode puntpaprika
  • 6 kerstomaatjes
  • 1 bosui
  • enkele takjes koriander
  • 3 tl gembersiroop
  • 1 limoentje 

En van Fair Trade Original:

  • 2-3 tl Sambal Oelek
  • 1/2 blik Ananasschijven op sap

  1. Meng in een bakje de olie met de sambal en pers er een flinke teen knoflook boven uit. Voeg de garnalen toe en roer het goed om. Laat de marinade in de garnalen trekken in ca. 5 minuten.  
  2. Schenk het sap van de ananas in een bakje en laat de ananas uitlekken. Verdeel de limoen in 1 eetlepel sap en 4 partjes. 
  3. Snijd 5 schijven ananas, de paprika, tomaatjes en bosui heel fijn. Doe alle miniblokjes samen in een kom en meng door elkaar.
  4. Klop een dressing van 30 ml ananassap, de gembersiroop en het limoensap en meng dit door de salsa-salade. 
  5. Verhit een grillpan, leg de garnalen in de pan en bak ze circa één minuut per kant.
  6. Verdeel de salade over 4 kommetjes en leg de gamba’s erop. Garneer met wat fijngehakt korianderblad en een partje limoen.

Bekijk alle recepten