De lekkerste manier om iets goeds te doen

Pita met gehaktballetjes en zoet-zure woksaus

Hoofdgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd: ca. 20 minuten

Bekijk hier de bereidingsvideo

Pita met gehaktballetjes en zoet-zure woksaus

Ingrediënten

  • ca. 300-400 g gehakt half-om-half
  • 1 sjalotje, gesnipperd
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 1 ei
  • 50 g paneermeel
  • 4 el plantaardige olie
  • 1 flinke zak wokgroenten naar keuze, bijv. Hollandse wokmix
  • 1 pak pita broodjes (8 stuks)

En van Fair Trade Original:

  • Zeezoutmix Chilipeper uit de molen
  • 1 flesje Woksaus Sweet & Sour
  1. Meng het gehakt met de sjalotsnippers, de knoflook, het zeezout, het ei en het paneermeel.
  2. Draai er balletjes ter grootte van een walnoot van.
  3. Verhit 2 eetlepels olie in een braadpan en braad de balletjes rondom bruin en gaar.
  4. Voeg de woksaus toe en laat alles goed doorwarmen. Houd eventueel een beetje warme saus apart om op tafel te serveren.
  5. Verhit de overige olie in een wok en wok de groentemix beetgaar.
  6. Verwarm de pitabroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  7. Snijd de broodjes open en vul ze voor een deel met de wokgroenten.
  8. Leg daar enkele gehaktballetjes met saus op en bedek met nog een laagje knapperige groenten.

trefwoorden

Deel dit recept

Bekijk hier onze korte bereidingsvideo en zie hoe je deze pita met gehaktballetjes binnen no time op tafel hebt staan.


Bekijk alle recepten