De lekkerste manier om iets goeds te doen

Thaise fish 'n chips met mango-chilisaus

Snack/borrelhap voor 4 personen
Bereidingstijd: ca. 30 minuten

Thaise fish 'n chips met mango-chilisaus

Ingrediënten

  • 1 limoen
  • 500 g visvariatie (zoals inktvisringen, gamba's, stevige witvisfilets)
  • 2 eierdooiers
  • 3 ijsblokjes
  • 110 g bloem
  • zonnebloem- of arachideolie

 En van Fair Trade Original:

  • Sambal Oelek, naar smaak
  • 1 blikje biologische Kokosmelk, 270 ml
  • molen Zeezout mix Chilipeper
  • 1/2 blik Mangoschijven op lichte siroop
  • 4 el Sweet Chili Sauce
  • Cassave chips
  1.  Maak een marinade van het sap van een halve limoen met daarin sambal naar smaak. Marineer hierin de verschillende soorten vis.
  2. Klop ondertussen een beslag van kokosmelk, de eidooiers en de bloem en breng het beslag op smaak met zeezout. Voeg de ijsblokjes toe.
  3. Laat de mangoschijven uitlekken en pureer ze. Maak van 4 eetlepels mango-puree en de sweet chili sauce een dipsaus.
  4. Dep de vis droog en haal het, wanneer de ijsblokjes zijn gesmolten, door het beslag.
  5. Verhit in een frituur- of braadpan olie tot ca. 180oC en frituur hierin de stukken vis goudbruin en krokant. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
  6. Bestrooi de vis vlak voor het opdienen met wat zeezout en serveer met partjes limoen, de dipsaus en de cassave chips.

Tip: Mangopuree over? Verwerk dit in een smoothie met banaan, kokosmelk en honing.

trefwoorden

Deel dit recept


Bekijk alle recepten