De lekkerste manier om iets goeds te doen

Tandoori kipdrumsticks met mango-kruiden dip

Snack voor 4 personen
Bereidingstijd: ca. 15 minuten plus 15 min. marineren en 40 min. oventijd

Tandoori kipdrumsticks met mango-kruiden dip

Ingrediënten

  • 2 el dikke yoghurt
  • 1 el plantaardige olie
  • 500 g kipkluifjes
  • 1 el verse koriander, fijngehakt
  • 1 el verse munt, fijngehakt
  • 1 el verse peterselie, fijngehakt

En van Fair Trade Original :

  • 1 pakje Tandoori kruidenpasta
  • 1 blik Mango op sap
  • 2 tl Sambal oelek
  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Meng het pakje Tandoori kruidenpasta met de yoghurt en de olie en laat hierin de kipkluifjes minimaal 15 minuten marineren.
  3. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de kipkluifjes erop. Plaats deze 40 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
  4. Maak intussen de dip. Laat de mango uitlekken (het sap kun je gebruiken voor bijvoorbeeld een cocktail of shake of maak er ijsblokjes van).
  5. Pureer de mango met behulp van een staafmixer en meng het met de fijngehakte kruiden. Voeg sambal naar smaak toe.
  6. Serveer de dip bij de krokant gebakken Tandoori kipkluifjes en garneer met wat apart gehouden verse kruiden.

trefwoorden

Deel dit recept


Bekijk alle recepten