De lekkerste manier om iets goeds te doen

Gemarineerde zalm met noedels

Hoofdgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd: ca. 20 minuten

Gemarineerde zalm met noedels

Ingrediënten

  • 2 knoflooktenen, gepeld en fijngehakt
  • 4 zalmfilets (ca. 120 g per stuk)
  • 3 el plantaardige olie
  • 2 zakken (à 400 g) Japanse wokgroenten
  • 2 el verse koriander, grof gehakt

En van Fair Trade Original:

  • 25 ml sojasaus
  • 1 à 2 theelepels Sambal Oelek
  • 50 ml Sinaasappelsap
  • (Rijst) Noedels 
  1. Maak een marinade van sojasaus, sambal, sinaasappelsap en knoflook en marineer hierin de zalmmoten circa 10 minuten.
  2. Breng in een pan een ruime hoeveelheid water aan de kook voor de noedels.
  3. Verhit intussen 2 eetlepels olie in een wok en roerbak de wokgroenten 5 tot 6 minuten.
  4. Verhit tegelijkertijd een grillpan en neem de zalmmoten uit de marinade.
  5. Voeg de rest van de marinade bij de groenten in de wok.
  6. Bestrijk de zalmmoten met de overige olie en bak circa 2 minuten per kant in de grillpan.
  7. Kook de noedels volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  8. Serveer de noedels met de gewokte groenten en gemarineerde zalm. Garneer met verse koriander. Zet extra sojasaus op tafel.

trefwoorden

Deel dit recept


Bekijk alle recepten