De lekkerste manier om iets goeds te doen

Noodles met Sweet & Sour woksaus en krokante bloemkool

voor 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten

Noodles met Sweet & Sour woksaus en krokante bloemkool

Ingrediënten

  • 1 bloemkool
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 ui
  • 3 tenen knoflook
  • 3 lente-uitjes
  • 1 el geroosterde sesamzaad
  • plantaardige olie om in te bakken
  • 1,5 liter plantaardige olie om in te frituren (of een frituurpan)

Voor het frituurbeslag:

  • 75 gr bloem
  • 2 el maïzena
  • 1 el sojasaus
  • 1 tl gemberpoeder
  • ½ tl paprikapoeder
  • ½ tl cayennepeper
  • peper en zout

en van Fair Trade Original:

  • 1 flesje sweet & sour woksaus
  • 1 pakje Thaise rijstnoedels van zilvervliesrijst

  1. Maak de bloemkool schoon en verdeel in kleine roosjes. Blancheer de bloemkool 4 minuten en spoel goed koud onder de kraan. Laat de bloemkoolroosjes goed uitlekken.
  2. Pers 2 tenen knoflook en doe dit samen met de bloem, maïzena, sojasaus, gemberpoeder, paprikapoeder, cayennepeper en een snuf zout en peper in een kom.
  3. Schenk hier 100 ml water bij en roer tot er een glad geheel ontstaat. Giet hier al roerend steeds een klein beetje water bij totdat er een mooi beslag ontstaat (ongeveer zo dik als pannenkoekbeslag).Wanneer het beslag toch iets te dun is geworden kun je er nog een klein beetje bloem door roeren.
  4. Roer de bloemkoolroosjes voorzichtig door het beslag zodat alle roosjes goed bedekt zijn met het beslag.
  5. Snijd de ui in maantjes en een teen knoflook fijn. Snijd de paprika’s in gelijke stukjes en de lente-ui in ringen.
  6. Bereid de Thaise rijst noedels zoals aangegeven op de verpakking.
  7. Fruit de ui met de gehakte knoflook in 2 eetlepels olie tot ze glazig zien.
  8. Voeg de stukjes paprika toe en bak deze even mee.
  9. Doe de woksaus erbij en roer als laatst de noodles door de groenten.Warm het geheel goed door.
  10. Verwarm ondertussen om de bloemkool te frituren de olie in een pannetjes tot 175 graden (of gebruik een frituurpan).
  11. Frituur de bloemkoolroosjes in de olie tot ze goudbruin gekleurd zijn. Haal de bloemkoolroosjes voorzichtig uit de frituurolie met een netschepje of een tangetjes. Laat de roosjes uitlekken op wat keukenpapier. Draai het vuur onder de pan gelijk uit.
  12. Verdeel de noodles met de groenten over de borden of op een schaal. Leg hier bovenop de gefrituurde bloemkoolroosjes en garneer het geheel af met de lente-ui en geroosterde sesamzaadjes.

trefwoorden

Deel dit recept


Bekijk alle recepten