De lekkerste manier om iets goeds te doen

Roergebakken spinazie met cashewnoten en sojasaus

4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten

Roergebakken spinazie met cashewnoten en sojasaus

Ingrediënten

  • 1,5 kilo verse spinazie
  • 2 tenen knoflook
  • 2 centimeter verse gember
  • 1 rode peper
  • 1 ui
  • 150 gram cashewnoten
  • 2 el geroosterde sesamzaadjes
  • 1 el bruine suiker
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

en van Fair Trade Original:
6 el biologische sojasaus

  1. Verhit de olijfolie in een wok en fruit hierin de ui, knoflook, gember en rode peper tot ze glazig zien.
  2.  Schil de gember en rasp het fijn. Pel en hak de knoflook en snipper de ui. Verwijder de zaadjes uit de rode peper en hak de peper fijn.
  3. Voeg beetje bij beetje de spinazie toe en wok op hoog vuur tot alle spinazie geslonken is. Roer de suiker en de Fair Trade sojasaus erdoor en warm nog even door tot de suiker is opgelost. Breng de spinazie eventueel op smaak met peper en zout
  4. Hak de cashewnoten grof.
  5. Schep de spinazie op een mooie groenten schaal en bestrooi met de cashewnoten en de geroosterde sesam.

Lekker om te serveren met Fair Trade Original zilvervliesrijst

trefwoorden

Deel dit recept


Bekijk alle recepten