De lekkerste manier om iets goeds te doen

Spruitjes met appel en soy-ginger woksaus

4 personen
Bereidingstijd: 15 minuten

Spruitjes met appel en soy-ginger woksaus

Ingrediënten

  • 500 gr spruiten
  • 2 stevige appels
  • 1 limoen
  • 50 gr rozijnen
  • 15 gr verse tijm
  • olie om in te wokken

En van Fair Trade Original:

  • soy-ginger woksaus

  1. Verwijder de achterkant van de spruiten en maak een kruisje tot de helft van de spruit (zodat deze gelijkmatig gaar wordt)
  2. Verwijder het klokhuis uit de appels en snijd de appels met schil in plakjes van een halve centimeter.
  3. Was de limoen (gebruik het liefst een biologische limoen) en rasp de schil. Snijd de limoen doormidden en knijp van 1 helft het sap uit boven de gesneden appel om verkleuring tegen te gaan.
  4. Blancheer de spruiten in ongeveer 3 minuten beetgaar. Spoel koud en laat goed uitlekken.
  5. Ris de blaadjes van de takjes tijm.
  6. Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan of wok en roerbak hierin de spruitjes met de tijmblaadjes en de limoenrasp ongeveer 3 minuten.
  7. Bak de laatste minuut de appelplakjes mee. Voeg de soy ginger woksaus en de rozijnen toe en warm het geheel goed door.

Serveer de spruitjes met bruine rijst en oosters gekruide gehaktballetjes

trefwoorden

Deel dit recept


Bekijk alle recepten