De lekkerste manier om iets goeds te doen

Rode viscurry met tomaat, venkel en noedels

Hoofdgerecht voor 3-4 personen
Bereidingstijd: ca. 20 minuten

Rode viscurry met tomaat, venkel en noedels

Ingrediënten

  • 2 kleine venkels
  • 4 el olie 
  • 1 bakje (250 g) kerstomaatjes
  • 400 g witvisfilet, in blokjes
  • enkele blaadjes verse (Thaise) basilicum

En van Fair Trade Original:

  • (Rijst) Noedels
  • 1 zakje rode Curry kruidenpasta
  • 1 blik Kokosmelk (400 ml)

  1. Bereid de noedels volgens de aanwijzing op de verpakking.
  2. Snijd de venkel overdwars open en verwijder de harde kern. Snijd hem in dunne repen.
  3. Verhit de olie in een wok en voeg de curry toe. Bak tot de geuren vrijkomen.
  4. Voeg de venkelreepjes en tomaatjes bij de curry en bak alles kort.
  5. Voeg 300-400 ml kokosmelk toe.
  6. Laat ca. 8 minuten op matig vuur pruttelen.
  7. Voeg de laatste 3-4 minuten de blokjes vis toe.
  8. Verdeel de noedels over de borden en giet de curry erover.
  9. Garneer met de (Thaise) basilicum.

Bekijk alle recepten