De lekkerste manier om iets goeds te doen

Rijsttaart met roerbakgroente

Hoofdgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd: ca. 20 minuten (excl. 20 minuten oventijd)

Rijsttaart met roerbakgroente

Ingrediënten

  • 200 g hamblokjes (of kip- of tofureepjes)
  • 2 eieren
  • 2 teentjes knoflook, gepeld
  • ca. 800 g roerbakgroenten naar keuze
  • 4 el olijfolie
  • Zout en peper

En van Fair Trade Original:

  • 400 g Pandan rijst
  • 3 el Rode Curry Kruidenpasta

Extra nodig: bakpapier, springvorm (Ø 22-24 cm)

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Bereid de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
  3. Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan en bak hierin de hamblokjes. Voeg de curry toe en fruit deze even mee.
  4. Roer de rijst los met een vork en meng de ham-curry blokjes erdoor.
  5. Klop de eieren los. Voeg naar smaak zout bij het losgeklopte ei en meng het goed door het rijstmengsel.
  6. Bedek de bodem en opstaande rand van een springvorm met bakpapier en bestrijk het bakpapier met olie. Schep het rijstmengsel in de vorm en druk het met de bolle kant van een lepel stevig aan. Zet de vorm circa 20 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
  7. Verhit intussen de rest van de olie in een wok en voeg de roerbakgroenten toe. Pers de teentjes knoflook erboven uit. Wok de groenten beetgaar en breng op smaak met zout en peper.
  8. Stort de rijsttaart op een plat bord, snijd hem in punten en serveer met de groenten.  

trefwoorden

Deel dit recept


Bekijk alle recepten