De lekkerste manier om iets goeds te doen

Rijst met vegetarische groene currysaus

Hoofdgerecht voor 3-4 personen
Bereidingstijd: ca. 30 minuten

Bekijk hier de bereidingsvideo

Rijst met vegetarische groene currysaus

Ingrediënten

  • 1 zak paprikamix (3 stuks)
  • 3 el olijfolie 
  • 1 zakje Cashewnoten

En van Fair Trade Original

  • 1 pak Pandanrijst
  • 1 zakje Groene Curry Kruidenpasta
  • 1/2 blik Ananasschijven 
  • 4 el Pindakaas

  1. Bereid de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
  2. Maak intussen de paprika’s schoon en snijd ze in repen.
  3. Verhit de olie in een wok of braadpan en voeg de curry toe.
  4. Bak tot de geuren vrijkomen. Voeg de reepjes paprika toe en roerbak deze kort.
  5. Blus de curry af met een deel van het ananassap.
  6. Voeg de pindakaas en in stukjes gesneden ananas toe en meng alles goed door elkaar.
  7. Laat ca. 8 minuten pruttelen op middelmatig vuur.
  8. Serveer met de rijst en garneer met cashewnoten.

Tip: ook lekker met gehakt of stukjes gebakken kipfilet.
Wijntip: Sauvignon Blanc (wit), Chili. Fair Trade Original

trefwoorden

Deel dit recept

Bekijk hier onze korte bereidingsvideo en zie hoe je dit groene currygerecht binnen no time op tafel hebt staan.


Bekijk alle recepten