De lekkerste manier om iets goeds te doen

Ovenschotel met Oosterse twist

Hoofdgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd 25 minuten

Ovenschotel met Oosterse twist

Ingrediënten

  • 600 g pastinaak
  • 400 g kruimige aardappel
  • 350 g geschilde spruitjes
  • 2 el roomboter
  • 2 rode uien, gesnipperd
  • 400 g gehakt
  • 100 g cashewnoten, gemalen

    En van Fair Trade Original:
  • molen Zeezoutmix Chili-peper
  • ½ flesje Woksaus Teriyaki

 

  1. Verwarm de oven voor op grillstand.
  2. Schil de pastinaak en de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook de aardappelen in een pan met water en zout. Voeg na 8 minuten de stukken pastinaak toe.
  3. Plaats bovenop de pan een vergiet met gehalveerde spruiten. Leg de deksel op de vergiet en kook/stoom de aardappel en de pastinaak gaar en de spruiten beetgaar.
  4. Verhit een klontje boter in een braadpan. Voeg de ui en het gehakt toe en bak het rul. Bestrooi royaal met zeezout.
  5. Voeg de woksaus toe en bak het 1-2 minuten mee.
  6. Giet de aardappel en de pastinaak af en stamp het tot een puree.
  7. Vet een ovenschaal in en bedek de bodem met een laag spruitjes. Schep daarop het gehaktmengsel en als laatste de puree. Bestrooi met cashewnotenkruim en enkele klontjes boter.
  8. Plaats de ovenschotel onder de grill, voor een krokant en bruin laagje.

trefwoorden

Deel dit recept


Bekijk alle recepten