De lekkerste manier om iets goeds te doen

In groene curry en kokosmelk gekookte mosselen

Hoofdgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd: ca. 20 minuten

In groene curry en kokosmelk gekookte mosselen

Ingrediënten

  • 4 el plantaardige olie
  • 1 zak Thaise roerbakmix (400 g), panklaar
  • 2 kg mosselen, schoongemaakt
  • 100 g zeekraal

En van Fair Trade Original:

  • 300 gram Pandan rijst
  • 1 pakje Groene Curry Kruidenpasta
  • 1 blik Kokosmelk (400 ml)
  1. Bereid de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
  2. Giet de rijst af en laat staan met het deksel op de pan.
  3. Verhit 4 eetlepels olie in een (mossel)pan. Voeg de curry kruidenpasta toe en fruit tot de geuren goed vrijkomen.
  4. Voeg daarna de roerbakmix, de kokosmelk en de mosselen toe en dek de pan af met een deksel.
  5. Voeg de laatste paar minuten de zeekraal toe.
  6. Kook de mosselen tot alle schelpen geopend zijn.
  7. Verdeel de rijst over 4 borden en voeg de gekookte mosselen en de kokosgroentesaus toe.

Tip: vervang de mosselen door vis of garnalen.
Wijntip: Chardonnay (wit), Zuid-Afrika. Fair Trade Original


Bekijk alle recepten