De lekkerste manier om iets goeds te doen

Mexicaanse kip in chocoladesaus

Voor 4 personen
Bereidingstijd ca. 30 minuten

Mexicaanse kip in chocoladesaus

Ingrediënten

  • 4 kippenbouten, zonder vel
  • snuf kaneel
  • 1 el bloem
  • 2 el plantaardige olie
  • 2 uien, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 100 g tomatenpuree
  • 400 ml kippenbouillon
  • groente/salade naar keuze

En van Fair Trade Original ;

  • Zeezoutmix chilipeper
  • 2 el Cacaopoeder
  • 1 el Sambal Badjak
  • 2 tl Honing of Rietsuiker
  • 1 pak (250 g) Rijstvariatie met quinoa en linzen
  1. Wrijf de kippenbouten in met een mix van zeezoutmix, kaneel en bloem.
  2. Verhit olie in een braadpan en braad de kippenbouten rondom bruin.
  3. Neem de bouten uit de pan, voeg de ui en knoflook toe en fruit deze in het achtergebleven braadvet.
  4. Voeg de cacaopoeder, de sambal en de tomatenpuree toe en roer door elkaar.
  5. Blus af met 400 ml kippenbouillon en laat het geheel even pruttelen. Pureer, indien gewenst, de saus glad met behulp van een staafmixer.
  6. Voeg de kippenbouten weer toe en laat ze in 20 minuten gaar stoven op laag vuur. Voeg zo nodig nog wat water toe.
  7. Voeg naar smaak meer sambal en wat honing of rietsuiker toe.
  8. Bereid intussen de rijstvariatie volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  9. Serveer de pollo con mole met groente of salade naar keuze.

trefwoorden

Deel dit recept


Bekijk alle recepten