De lekkerste manier om iets goeds te doen

Maaltijdsalade met Teriyaki zalm

Hoofdgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd: ca. 15 minuten

Maaltijdsalade met Teriyaki zalm

Ingrediënten

  • 1 schaaltje (100 g) sugarsnaps, afgehaald
  • halve krop ijsbergsla
  • halve komkommer
  • 1 avocado
  • 2 el olijfolie
  • 1 limoen, helft geperst en helft in partjes
  • 4 kleine zalmfilets
  • 1 schaaltje (100 g) zeekraal
  • 2 bosuitjes, in ringen
  • meergranen crackers

En van Fair Trade Original:

  • half flesje Woksaus Teriyaki
  • molen Zeezoutmix Chili-peper
  1. Kook de sugarsnaps in enkele minuten beetgaar in een laagje water en spoel ze af onder koud water.
  2. Snijd de sla in repen, spoel in een vergiet af met koud water en laat het uitlekken.
  3. Halveer de komkommer over de lengte, verwijder de zaadlijsten met een lepel en snijd de komkommer daarna in plakjes.
  4. Halveer de avocado, verwijder de pit en schil en snijd het vruchtvlees in plakjes. Besprenkel het met een beetje limoensap.
  5. Verhit de olie in een koekenpan en bak de zalmfilets aan beide zijden goudbruin. Voeg de Teriyaki woksaus toe en leg de zeekraal om de moten heen in de pan. Leg een deksel op de pan en verwarm het nog 1-2 minuten, zodat de zalm van binnen een beetje glazig blijft.
  6. Verdeel de sla, sugarsnaps, komkommer en avocado over 4 borden. Neem de zeekraal en de zalm uit de pan en leg het bovenop de salade.
  7. Maal naar smaak zeezout boven de zalm en garneer met wat bosui en een partje limoen. Besprenkel de salade met het overige limoensap en serveer met meergranen crackers. 

trefwoorden

Deel dit recept


Bekijk alle recepten