De lekkerste manier om iets goeds te doen

Maaltijdsalade met linzen en gele curry

4 personen
Bereidingstijd: ca. 30 minuten

Maaltijdsalade met linzen en gele curry

Ingrediënten

  • 200 g du Puy linzen
  • 2 aubergines
  • 4 bosuitjes
  • 50 ml olijfolie
  • 1 limoen
  • 150 g verse spinazie
  • 8 blaadjes munt
  • 100 ml dikke yoghurt

En van Fair Trade Original:

  • Molen Zeezoutmix Groene kruiden
  • Gele Curry Kruidenpasta
  • Molen Pepermix citrus knoflook
  1. Kook de linzen in een ruime hoeveelheid water in circa 20 minuten beetgaar en giet af.
  2. Snijd intussen de aubergines in dunne plakken, bestrooi met het zeezout en dek het af. Laat dit 20 minuten staan.
  3. Snijd de bosui in ringen.
  4. Verhit twee eetlepels olie in een pan en voeg de gele curry naar smaak toe. Fruit tot de geuren vrijkomen.
  5. Voeg de gekookte linzen en het sap van een halve limoen toe. Roer alles goed door elkaar en laat het afkoelen.
  6. Dep de aubergineplakken droog met keukenpapier en besprenkel ze met olijfolie. Grill de aubergineplakken in een grillpan.
  7. Meng de aubergineplakken, verse spinazie, bosui en munt door de linzen.
  8. Verdeel de yoghurt over de salade en bestrooi naar smaak met pepermix en/of zeezoutmix.
  9. Besprenkel ten slotte de salade met olijfolie.

trefwoorden

Deel dit recept


Bekijk alle recepten