De lekkerste manier om iets goeds te doen

Groene viscurry met rivierkreeftjes

Hoofdgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd: ca. 15 minuten

Groene viscurry met rivierkreeftjes

Ingrediënten

  • 600 g bonenmix (sugarsnaps, sperzieboontjes, peultjes), afgehaald
  • 4 kleine witvisfilets, van ca. 100 g. per stuk
  • 1 bakje (150 g) rivierkreeftjes
  • 3 el olijfolie
  • 80 g gezouten pinda’s
  • handje basilicumblaadjes

En van Fair Trade Original:

  • (Rijst) Noedels
  • 1 zakje Groene Curry Kruidenpasta
  • 1 blik Kokosmelk (400 ml)
  1. Breng in een pan water aan de kook en voeg de bonen toe (de peultjes mogen er iets later bij, omdat deze eerder gaar zijn). Kook de bonen in circa 4 minuten beetgaar en giet ze af.
  2. Kook de noedels in ruim water volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Verhit de olie in een braadpan en voeg de groene curry en kokosmelk toe. Roer het door elkaar.
  4. Leg de visfilets met daarbovenop de rivierkreeftjes in de saus. Schep de beetgare boontjes naast de visfilets in de pan. Leg het deksel op de pan en verwarm het gerecht nog enkele minuten tot de vis net gaar is.
  5. Verdeel de noedels over 4 diepe borden en schep de viscurry hier over.
  6. Garneer de gerechten met de pinda’s en blaadjes basilicum.

trefwoorden

Deel dit recept


Bekijk alle recepten