De lekkerste manier om iets goeds te doen

Gado Gado

Hoofdgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd: ca. 20 minuten

Gado Gado

Ingrediënten

  • 1 kleine bloemkool, in roosjes
  • 4 eieren
  • 2-3 el olie
  • 2 bosui, in ringen
  • 1 Chinese kool, fijngesneden en gewassen
  • 2 knoflooktenen, geperst
  • Oosters strooisel naar keuze, bijv. seroendeng

En van Fair Trade Original:

  • 300 gram Pandanrijst
  • 1/2 theelepel Sambal Oelek
  • 3 volle eetlepels Pindakaas
  • 1 eetlepel Sojasaus
  1. Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  2. Stoom intussen de bloemkoolroosjes in een vergiet boven de pan met rijst beetgaar.
  3. Kook 4 eieren tot ze hard zijn (circa 6 minuten).
  4. Giet de eieren af en laat ze schrikken onder koud stromend water.
  5. Verhit de olie met de sambal in een wok en roerbak de gestoomde bloemkoolroosjes, bosui en Chinese kool kort.
  6. Verhit in een steelpannetje pindakaas, sojasaus en knoflook en voeg zoveel water toe tot er een mooie dikke gladde saus ontstaat.
  7. Pel de eieren en halveer.
  8. Serveer de groenten met rijst, eieren en pindasaus en garneer met Oosters strooisel.

Bekijk alle recepten