De lekkerste manier om iets goeds te doen

Entrecote met koffieroomsaus en pasta

Hoofdgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd: ca. 30 minuten

Entrecote met koffieroomsaus en pasta

Ingrediënten

  • 50 g roomboter
  • 1 stuk entrecote van ca. 600 g
  • 2 sjalotjes, gesnipperd
  • 150 ml kookroom
  • 400 g broccoli of bimi’s
  • 500 g verse eierpasta (bijv. tagliatelle of papardelle)
  • 1 el verse platte peterselie, grof gehakt

En van Fair Trade Original:

  • Molen Zeezoutmix Chili-Peper
  • 1/2 kopje gezette Koffie Espresso

  1. Breng twee pannen met een ruime hoeveelheid water aan de kook en verhit boter in een braadpan.
  2. Dep het vlees droog en wrijf de entrecote aan beide kanten in met het zeezout uit de molen.
  3. Bak het vlees rondom bruin en zet het vuur laag. Braad het vlees tot deze een kerntemperatuur heeft van 55°C tot 65°C (rood of medium), te meten met een vleesthermometer.
  4. Houd het vlees warm onder aluminiumfolie.
  5. Kook intussen de broccoli in circa 4-6 minuten beetgaar en kook de pasta in circa 3-4 minuten gaar.
  6. Voeg de gesnipperde sjalotjes bij het braadvet en fruit ze kort.
  7. Voeg de koffie en de kookroom toe en laat de saus iets indikken op laag vuur.
  8. Snijd het vlees in dunne plakken en serveer met de pasta en de broccoli.
  9. Verdeel de koffieroomsaus over het vlees.
  10. Garneer met peterselie en maal er extra zeezout chili peper over.

Wijntip: Carmenère, Fair Trade Original

trefwoorden

Deel dit recept


Bekijk alle recepten