De lekkerste manier om iets goeds te doen

Vegetarische rode curry met pompoen

Hoofdgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd: ca. 20 minuten

Bekijk hier de bereidingsvideo

Vegetarische rode curry met pompoen

Ingrediënten

  • 2 el plantaardige olie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 pompoen van ca. 1 kg, ca. 800 g schoongemaakt en in blokjes
  • 1 citroen, de helft geperst en de helft in partjes
  • 250 ml water
  • 300-400 ml Bulgaarse yoghurt
  • 150 gr cashewnoten grof gehakt en geroosterd
  • 15 g verse koriander, fijngehakt

En van Fair Trade Original:

  • 1 pakje Rode Curry Kruidenpasta
  • 300g Pandanrijst
  1. Verhit 2 eetlepels olie in een braadpan.
  2. Voeg de ui toe en fruit deze kort.
  3. Voeg de curry toe en fruit tot de geuren goed vrijkomen.
  4. Voeg daarna de pompoenblokjes, het sap van de halve citroen en het water toe. Kook de pompoen in ca. 10 minuten gaar.
  5. Bereid intussen de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
  6. Giet de rijst af en laat staan met het deksel op de pan.
  7. Zet het vuur van de pompoencurry uit en voeg de yoghurt toe.
  8. Serveer de curry bij de gekookte rijst en garneer met de partjes citroen, de geroosterde cashewnoten en de koriander.

Wijntip: Pinotage (rood), Zuid-Afrika. Fair Trade Original

trefwoorden

Deel dit recept

Bekijk hier onze korte bereidingsvideo en zie hoe je deze vegetarische rode curry binnen no time op tafel hebt staan.


Bekijk alle recepten