De lekkerste manier om iets goeds te doen

Kruidige ananasstoof met noedels

Bijgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd: ca. 15 minuten

Kruidige ananasstoof met noedels

Ingrediënten

  • 1 el plantaardige olie
  • 2 knoflooktenen, geperst
  • 1 tl kurkuma
  • 5 stengels citroengras
  • 2 kruidnagels
  • 1 kaneelstokje
  • 2 steranijs
  • 200 g (diepvries) doperwtjes

En van Fair Trade Original:

  • 1 blik Ananasschijven op sap, in stukjes gesneden
  • 1/4 theelepel Sambal Badjak
  • 100 ml (biologische) Kokosmelk
  • 1 pak Tibetaanse Noedels

  1. Verhit de olie in een pan en fruit de knoflook en de kurkuma kort.
  2. Voeg ananasstukjes en -sap, de specerijen en de steranijs toe en laat circa 15 minuten zachtjes pruttelen.
  3. Voeg de laatste 4 minuten de doperwten en de kokosmelk erbij.
  4. Kook tegelijkertijd de noedels volgens de bereidingswijze op de verpakking en serveer bij de ananasstoof.

Tip: dit stoofpotje is extra lekker als je het ruim van te voren maakt, zodat de verschillende smaken goed intrekken


Bekijk alle recepten