De lekkerste manier om iets goeds te doen

Teriyaki paddenstoelen met rijstnoedels

Voor 4 personen
Bereidingstijd: 25 minuten

Teriyaki paddenstoelen met rijstnoedels

Ingrediënten

 

  • 250 gr kastanjechampignons
  • 2 tenen knoflook
  • 2 uien
  • 300 gr broccoli
  • 1 rode peper
  • 15 gr gehakte bieslook
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

en van Fair Trade Original:

  • 1 flesje Teriyaki woksaus
  • 1 pak witte rijstnoedels

  1. Borstel de paddenstoelen schoon en snijd ze in kwarten.
  2. Snijd de broccoli in kleine stukjes (ook de stronk kun je gebruiken). Blancheer de broccoli ongeveer 3 minuten en spoel goed koud onder de kraan. Laat goed uitlekken.
  3. Kook de rijstnoedels zoals aangegeven op de verpakking. Zet even weg tot verder gebruik.
  4. Snipper de uien en hak de knoflook fijn. Verwijder de zaadjes uit de rode peper en snijd de peper in fijne reepjes.
  5. Fruit de uien, knoflook en rode peper in 2 eetlepels olie op matig vuur tot alles mooi glazig ziet.
  6. Voeg de paddenstoelen toe en bak mee tot ze gaar zijn. Roer de Teriyaki woksaus door de groenten en voeg tegelijk de broccoli en de noodles toe.
  7. Warm het geheel goed door en breng eventueel op smaak met peper en zout. Verdeel als laatste de gehakte bieslook over het gerecht.


Bekijk alle recepten