De lekkerste manier om iets goeds te doen

Soy ginger kip met mango en rijst

Streetfood gerecht voor 4 personen
Bereidingstijd: ca. 20 minuten

Soy ginger kip met mango en rijst

Ingrediënten

  • 2 el olijfolie
  • 1 flinke rode ui, gepeld en grof gesnipperd
  • 1 flinke teen knoflook
  • 300 g kipdijfilet, in blokjes
  • zout
  • 2 gele paprika’s, in repen
  • 1/2e witte kool, in repen
  • klein bosje verse koriander, blaadjes grof gehakt

En van Fair Trade Original:

  • 300 g Zilvervlies Pandanrijst
  • 1/2e flesje Woksaus Soy Ginger
  • 1 blik Mangoschijven, uitgelekt en in blokjes

  1. Bereid de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
  2. Verhit intussen de olie in een hapjespan, voeg de uisnippers toe, pers de teen knoflook erboven uit en fruit het geheel.
  3. Bestrooi de blokjes kip met het zout en meng het bij het ui-knoflook mengsel.
  4. Voeg de paprika, de witte kool en de woksaus toe.
  5. Roer alles goed door elkaar en laat het gerecht ca. 10 minuten pruttelen op laag vuur.
  6. Voeg als laatste de mangoblokjes toe en verwarm het 1-2 minuten mee.
  7. Serveer bij de rijst en garneer met verse koriander.


Bekijk alle recepten