De lekkerste manier om iets goeds te doen

Rijstsalade met gemberkip

Brunch- of hoofdgerecht (4-6 personen) uit Delicious
Bereidingstijd: ca. 30 minuten

Rijstsalade met gemberkip

Ingrediënten

  • 200 g verse gedopte doperwtjes (of evt. diepvries)
  • 200 g peultjes
  • 2 el zonnebloemolie
  • 400 g kippendijfilets
  • ½ komkommer, geschild, in halve maantjes
  • 1 rode ui, fijngesneden
  • 50 g gezouten pinda’s
  • 2 (bio)limoenen
  • 1 bosje koriander of platte peterselie (20 g), grofgehakt

En van Fair Trade Original:

  •  250 gr Pandanrijst
  • 75 ml Woksaus Soy Ginger (of meer naar smaak)
  • 1 blikje Ananasstukjes
  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
  2. Kook de erwten in water met zout in 6 min. beetgaar.
  3. Kook de peultjes in 4 min. knapperig gaar.
  4. Spoel de erwten en peultjes onder stromend water koud.
  5. Verhit de olie in een koekenpan.
  6. Bak de kip in 15 min. rondom bruin en gaar.
  7. Voeg de woksaus toe en bak nog 1-2 min., tot de saus aan de kip gaat hechten.
  8. Leg de kip op een bord, schenk de saus erover en laat 5 min. afkoelen.
  9. Giet de rijst af. Spreid de rijst uit op een platte schaal en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
  10. Meng de erwten, peultjes, ananas, komkommer, rode ui, pinda’s, het sap van 1 limoen en de helft van de koriander of platte peterselie door de rijst.
  11. Breng op smaak met zout en peper.
  12. Snijd de gemberkip in repen en verdeel met de saus over de salade.
  13. Bestrooi met de rest van de koriander en geef de laatste limoen in partjes gesneden erbij.

Variatietip: vervang de kip door tofu.

Fotografie: Eric van Lokven - Styling: Cyn Ferdinandus - Bereiding: Eke Marien - Receptuur: Janneke Philippi - Productie: Suzanne The 

trefwoorden

Deel dit recept


Bekijk alle recepten