De lekkerste manier om iets goeds te doen

Rijstnoedels met gebakken curry-groenten

4 personen
20 minuten

Rijstnoedels met gebakken curry-groenten

Ingrediënten

  • 5 el (kokos)olie
  • 300 g kip(dij)filet, in stukjes
  • 2 venkelknollen
  • 200 g groene aspergetips, in stukjes
  • 2 el verse platte peterselie

En van Fair Trade Original :

  • 1 pak Rijstnoedels (zilvervlies of wit)
  • 2-3 el Groene Curry Kruidenpasta
  • 1 el Honing
  • Sambal Badjak

  1. Bereid de rijstnoedels volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Verhit 2 el (kokos)olie in een wok en voeg naar smaak de curry en de honing toe. Bak hierin kort de kipstukjes.
  3. Halveer de venkelknollen, verwijder de harde kern, snij de venkel in reepjes en voeg het toe aan de kipstukjes. Bak alles enkele minuten en voeg dan de aspergetips toe. Bak tot de groenten beetgaar zijn.
  4. Verhit in een andere pan de overige (kokos)olie en bak hierin kort de rijstnoedels.
  5. Voeg sambal naar smaak toe.
  6. Meng het kipgroentenmengsel met de noedels en garneer met de grof gehakte peterselie.

Tip 1: vervang de kipstukjes door een vegetarisch product.

Tip 2: gebruik je liever wat meer curry? Hou dan de verhouding 1 eetlepel honing op 2 eetlepels curry aan.

trefwoorden

Deel dit recept


Bekijk alle recepten