De lekkerste manier om iets goeds te doen

Noedelsoep met soy ginger kip

Hoofdgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd: ca. 30 minuten

Noedelsoep met soy ginger kip

Ingrediënten

  •  2 maïskolven, schoongemaakt
  • 1 wortel, in dunne reepjes
  • 100 g peultjes, afgehaald
  • 2 tabletten kippenbouillon
  • 200 g kipfilet, in repen
  • scheutje olie
  • zout
  • 2 bosui, in stukken

En van Fair Trade Original:

  • 1 flesje Woksaus Soy Ginger
  • Sambal Badjak
  • 1 pak (Rijst) Noedels

  1. Breng een pan met 1 liter water aan de kook en voeg de maïskolf toe.
  2. Kook de maïs in ca. 15-20 minuten gaar.
  3. Neem maïs uit de pan, laat uitlekken en snijd in dikke plakken.
  4. Voeg de bouillontabletten bij het kooknat van de maïs. Dit wordt de basis van de soep.
  5. Voeg de wortelreepjes toe en kook deze ca. 8 minuten. Verhit ondertussen een grillpan.
  6. Wrijf de kiprepen in met plantaardige olie en een deel van de woksaus soy ginger en bestrooi met zout. Grill de repen rondom bruin en neem van de grill.
  7. Bestrijk de maïsplakken met soy ginger en grill deze kort. Grill vervolgens de bosui.
  8. Voeg de kip en de peultjes bij de soep en kook tot ze gaar zijn.
  9. Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  10. Breng de soep op smaak met sambal en eventueel nog wat zout.
  11. Verdeel de noedels over vier kommen en giet de hete soep erover. 
  12. Serveer de rest van de woksaus soy ginger erbij op tafel.

trefwoorden

Deel dit recept


Bekijk alle recepten