De lekkerste manier om iets goeds te doen

Maaltijdsalade met Teriyaki runderreepjes

Hoofdgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd: ca. 30 minuten

Bekijk hier de bereidingsvideo

Maaltijdsalade met Teriyaki runderreepjes

Ingrediënten

  • 300 g runderreepjes à la minute
  • zout
  • 250 g kastanjechampignons
  • 1 paksoi
  • 125 g taugé
  • 100 g (baby)spinazie
  • 100 g cashewnoten
  • 1 lente uitje, in ringen

En van Fair Trade Original:

  • 1 flesje Woksaus Teriyaki 
  1. Bestrooi het vlees met zout en marineer het in een 1/2 flesje woksaus.
  2. Maak de champignons schoon en marineer deze in de rest van de woksaus.
  3. Breng een grote hoeveelheid water aan de kook.
  4. Snijd de paksoi fijn en leg dit in een vergiet. Spoel de paksoi samen met de taugé af onder koud water. Giet het gekookte water over de paksoi en taugé en spoel direct af met koud water. Laat het uitlekken. Was de spinazie en laat deze uitlekken.
  5. Meng taugé, paksoi en spinazie door elkaar en verdeel het over 4 borden. Verhit olie in een wok en bak de runderreepjes op hoog vuur 3-4 minuten. Houd het vlees apart.
  6. Verhit in dezelfde wok nog wat olie en bak de champignons enkele minuten. Voeg water toe, indien de woksaus iets te snel indikt.
  7. Meng het vlees en de champignons, met bakvocht, door de salade en voeg als laatste de cashewnoten en lente ui toe.
  8. Serveer met brood/crackers en cashewnoten.

trefwoorden

Deel dit recept

Bekijk hier onze korte bereidingsvideo en zie hoe je deze maaltijdsalade binnen no time op tafel hebt staan.


Bekijk alle recepten