De lekkerste manier om iets goeds te doen

Vegetarische Korma-kikkererwtenstoof

Hoofdgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd: ca. 40 minuten

Vegetarische Korma-kikkererwtenstoof

Ingrediënten

  • 4 el plantaardige olie
  • 1 flinke ui, gesnipperd
  • 1 aubergine, in blokjes
  • 1 blik (400 g) kikkererwten, uitgelekt (ca. 240 g)
  • 400 g kerstomaatjes
  • 2 el verse platte peterselie, fijngehakt

En van Fair Trade Original :

  • 1 pakje Korma kruidenpasta
  • 1 blik (400 ml) Kokosmelk
  • 1 pak Rijstvariatie basmati, linzen, quinoa
  1. Verhit de olie in een braadpan en voeg de uisnippers toe. Fruit de uisnippers tot ze glazig zijn.
  2. Voeg de Korma kruidenpasta toe. Bak tot de geuren goed vrijkomen.
  3. Voeg de aubergineblokjes toe. Bak deze even mee en giet de kokosmelk erbij. Stoof het geheel ca. 20 minuten.
  4. Breng intussen een ruime hoeveelheid water met een snuf zout aan de kook. Kook de Rijstvariatie volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  5. Voeg de laatste 10 minuten de kikkererwten en kerstomaatjes bij de stoof.
  6. Zet vlak voor het serveren het vuur uit, voeg de helft van de gehakte peterselie toe en roer het erdoor heen.
  7. Serveer de stoof met de rijstvariatie en garneer met de achtergehouden peterselie.

Bekijk alle recepten