De lekkerste manier om iets goeds te doen

Kippenpootjes met sojasaus en gebakken rijst

4 personen
Bereidingstijd: ca. 25 minuten (exclusief 30 minuten in de marinade)

Kippenpootjes met sojasaus en gebakken rijst

Ingrediënten

  • 4 kippenpootjes of braadsticks
  • 25 ml zonnebloemolie
  • 20 ml gembersiroop
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 4 maïskolven
  • 50 g gemalen kokos
  • 30 g gefruite uitjes
  • boter
  • verse koriander

En van Fair Trade Original:

  • 25 ml biologische Sojasaus
  • 300 g biologische Zilvervlies rijst
  • Zeezoutmix Chili-peper
  1. Marineer van te voren de kippenpootjes in een marinade van sojasaus, zonnebloemolie, gembersiroop en knoflook. Laat een half uur staan.
  2. Verhit een klein scheutje olie in een braadpan en braad de kippenpootjes met de marinade ongeveer 20 minuten op middelhoog vuur rondom bruin.
  3. Bereid intussen de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking en kook de maïs in 20 minuten gaar. Giet de rijst af en laat droog stomen.
  4. Verhit een beetje van het vet uit de pan van de kip in een wok of braadpan en bak hierin de rijst.
  5. Rooster de gemalen kokos in een droge koekenpan lichtbruin. Voeg kokos en gefruite uitjes bij de gebakken rijst.
  6. Serveer de kip met de rijst en de knapperige maïs met een klontje boter, zeezout chilimix en fijngehakte koriander.

trefwoorden

Deel dit recept


Bekijk alle recepten