De lekkerste manier om iets goeds te doen

Wereldprimeur !

Met trots presenteert Fair Trade Original de aller aller eerste fairtrade sambal ter wereld! De pittige Oelek en pikant kruidige Badjak. 

Good news. Just a little hot...

Pikant en geurig

De nieuwe Sambal Oelek is gewoon lekker heet, met heel veel gemalen rode pepertjes. De Badjak is een geurige sambal van rode chilies met gebakken sjalotjes en knoflook, citroengras en een tikje gember. Pikant, maar goed te doen. Zet de potjes lekker op tafel. Voor iedereen om aan z'n maaltijd net dat eigen tikkie smaak mee te geven. Of gebruik ze in de keuken bij het bereiden van je gerechten. 

Je vindt de sambal bij Albert Heijn, Plus, Jumbo, in Waar winkels en Wereldwinkels. 

Naar al onze recepten met Sambal

 

Van begin tot eind geproduceerd in Thailand

Onze Oelek en Badjak zijn - met respect voor mens en milieu - van begin tot eind geproduceerd in Thailand. Sisaket Fairtrade Farmer Group levert de pepertjes, sjalotjes, knoflook, gember en citroengras aan KRS Spicy Food in Bangkok. Die maakt er sambal van en is nu helemaal klaar om daarmee de internationale markt te veroveren. Het eerste sambal-succes boekte KRS Spicy Food op de bekende SIAL foodbeurs in Parijs. In de Innovation Exposition waren de sambals een grote blikvanger! KRS Spicy Food ontving in zijn stand geïnteresseerde klanten uit alle windstreken. Belangstelling die ook voor de boeren het venster opent naar de wereld.
 

Groeiend Aziatisch assortiment

De twee nieuwe sambals vormen een mooie een aanvulling op ons groeiende Aziatische assortiment. Hierbij een familiefoto.

Inmiddels zijn er al weer nieuwe heerlijke producten geboren, zoals Rijstazijn, Sojasaus en Rijstnoedels.