De lekkerste manier om iets goeds te doen

Veelgestelde vragen

Op deze pagina vind je een overzicht van veelgestelde vragen. Als je na het zoeken op de website en het lezen van de antwoorden nog met een vraag bent blijven zitten, kan je uiteraard contact met ons opnemen.

Wat voor organisatievorm heeft Fair Trade Original?

Fair Trade Original is een stichting zonder winstoogmerk. Winst die de stichting maakt, wordt weer geïnvesteerd in ons werk, hier en bij de handelspartners.

Wat is jullie relatie met Stichting Max Havelaar?

Wij zijn licentiehouder van Stichting Max Havelaar en voeren hun Fairtrade keurmerk op alle producten in ons levensmiddelenassortiment waarvoor het keurmerk bestaat. We werken samen, maar zijn twee aparte, onafhankelijke organisaties.
Fair Trade Original is een handelsorganisatie met ons eigen merk. Stichting Max Havelaar verleent het keurmerk en produceert of verkoopt zelf geen producten.

Wat is jullie relatie met FairForward?

Gifts & living producten van het merk Fair Trade Original worden sinds 1 maart 2013 ontwikkeld, geïmporteerd en verkocht door FairForward. Deze fairtrade organisatie is daarmee de exclusieve licentiehouder van het merk Fair Trade Original voor gifts & living producten. Voor ons betekent dit, dat wij onze eigen bedrijfsactiviteiten helemaal richten op food.

Maakt Fair Trade Original winst?

Fair Trade Original is een stichting zonder winstoogmerk. Als we winst maken, investeren we die weer in ons werk, hier en bij de handelspartners.

Wordt Fair Trade Original extern gefinancierd?

Wij ontvangen incidenteel op projectbasis financiering van derden. Momenteel is dit zeer beperkt en worden de activiteiten vanuit de handel gefinancierd.

Waar kan ik informatie vinden over allergenen in producten van Fair Trade Original?

Deze informatie vind je op de verpakking van onze producten en op de productpagina's van deze website.

Waar kan ik informatie vinden voor mijn spreekbeurt, werkstuk of scriptie?

Lees eerst de informatie over onze organisatie en onze manier van werken op deze website. Kijk bijvoorbeeld op de pagina's Waar vandaan? en Ons verhaal. In het Jaarverslag vind je de jaarcijfers en een helder overzicht van onze activiteiten in het afgelopen jaar. Als je na dit alles nog vragen hebt, neem dan contact met ons op. We hebben geen informatiepakketten of promotiemateriaal om op te sturen.
Veel succes met je opdracht!

Zijn alle producten van Fair Trade Original biologisch?

Fairtrade producten voldoen aan strenge milieueisen. Waar nodig helpen we onze handelspartners om daaraan te voldoen. Maar niet al onze producten zijn biologisch gecertificeerd. In de grotere productgroepen, zoals koffie en chocolade, hebben we biologische varianten. Voor de thee geldt dat alle varianten biologisch zijn. Op de productpagina's kun je zien welke producten biologisch zijn.