De lekkerste manier om iets goeds te doen

MA's Tropical Foods brengt geluk in de keuken

29 mei 2013
MA's Tropical Foods brengt geluk in de keuken

In het singalees betekent het woord keuken ook: de eerste, belangrijkste plaats. MA's Tropical Foods, onze handelspartner in Sri Lanka, heeft dit ter harte genomen. Hun belangrijkste streven is: geluk brengen in de keuken. Mario de Alwis, oprichter en eigenaar van MA's Tropical Foods, was deze week in Culemborg.

Nieuwe receptuur

De Alwis: 'In onze familie zijn we allemaal gek op koken en eten. En dat brengen we graag over aan anderen. Vanmiddag hebben we in de keuken van Fair Trade Original nieuwe receptuur klaargemaakt en geproefd. We hopen dat het snel tot nieuwe producten in jullie assortiment zal leiden. We kunnen kruiden leveren maar ook complete maaltijdpakketten'.

Veranderingen

In Sri Lanka zie je twee grote veranderingen in de keuken. Allereerst koken steeds meer mannen, de keuken is niet langer alleen het domein van de vrouw. Daarnaast is er steeds meer betaalbare take-away food beschikbaar. Mensen nemen daardoor vaker op weg van hun werk afhaalmaaltijden mee naar huis'. Mario de Alwis bezocht Fair Trade Original samen met zijn zoon Maliek. 'Want' vertelde hij 'mijn vrouw en ik zijn bezig de leiding van het bedrijf over te dragen naar de volgende generatie. Er staat een groep jonge, goed opgeleide professionals te popelen om het van ons over te nemen'.

Kokosmelk: in één uur uit noot in blik

Enkele jaren geleden nam de Alwis een leegstaande kokosmelk fabriek over. Nu draagt de export van kokosmelk bij aan een aanzienlijk deel van de omzet. In eigen land is kokosmelk in blik moeilijker aan de man te brengen. De Alwis: 'In Sri Lanka breek je gewoon zelf je kokosnoten open, vooral op het platteland. Maar in het buitenland doet onze kokosmelk het erg goed. Je proeft ook echt de kokos, veel meer dan bij veel andere merken. De melk doet er bij ons maximaal een uur over om na het pellen van de kokosnoot in het blik te belanden. Dat proef je!'

Reageren

Veertig jaar eerlijke koffie overzicht