De lekkerste manier om iets goeds te doen

Nieuw: Update! over 2016

26 juni 2017
Nieuw: Update! over 2016

Ken je onze Thaise curries? Het kleurenpallet – rood, groen en geel - verraadt de rijkheid aan smaken. Sappige groene en rode chilipepers. Diep-gele kurkuma. Geurig citroengras, gember, sjalotjes en knoflook. Fairtrade verbouwd en ze vormen samen met andere ingrediënten voor jou de basis voor een heerlijk kruidig gerecht. 

Het liefst laten wij onze producten, zoals de curries, lokaal maken. Je leest er meer over in de Update! over 2016.  Omdat we de receptuur ontwikkelen met de mensen daar, geniet jij van hun rijke smaken. Dit is het geval bij 37% van onze producten, waaronder de rijstnoedels uit Thailand en de Korma en Tandoori kruidenpasta’s uit Sri Lanka die we in 2016 introduceerden.

Indonesië
Nu zetten we een nieuwe handelsketen op in Indonesië. We begeleiden de boeren in Centraal Java om fairtrade en biologische ingrediënten te verbouwen voor een drietal boemboes. We hebben ter plaatste de eerste recepturen geproefd, en zijn heel optimistisch dat ze net zo lekker worden als onze populaire Thaise curries.

Sociale impact
Als een lokale verwerker de producten succesvol kan exporteren, vergroot dit de afzet van de boeren en daarmee het welzijn van hun gezinnen. Wij noemen deze manier van werken de Original Chain. Inmiddels wordt 37% van onze Fair Trade Original producten volgens deze methode verbouwd, verwerkt en verpakt.

Eerlijk verdeeld
Onze ambitie is om steeds meer lokale ketens te realiseren. Daarnaast willen we ook andere merken en de handel prikkelen om invulling te geven aan fairtrade. Wij bieden met de Original Chain een model waarmee overal ter wereld de welvaart eerlijker kan worden verdeeld.

Meer lezen over ons werk en wat we hebben bereikt in 2016? Lees hier de nieuwe Update!

Reageren

Best Citrus Farmer overzicht Telen voor Aziatische producten is niet altijd makkelijk