De lekkerste manier om iets goeds te doen

Nieuw: Biologische Sojasaus en Rijstazijn

06 oktober 2015
Nieuw: Biologische Sojasaus en Rijstazijn

Het klassieke duo Sojasaus en Rijstazijn is dé basis voor je Oosterse gerechten. Dit nieuwe tweetal is een extra lekker stel: ze zijn fairtrade én biologisch geproduceerd.

De Sojasaus is – anders dan gebruikelijk – gemaakt met rijst in plaats van tarwe en daardoor glutenvrij. De Sojasaus is verkrijgbaar in de grotere Albert Heijn winkels; voor beide producten kun je binnenkort ook terecht bij Waar en de Wereldwinkel.

Veelzijdig in gebruik
Met de lichte, frisse smaak van de Rijstazijn en de volle, krachtige smaak van de Sojasaus proef je direct de Oosterse keuken. En ook in andere gerechten doen ze het opperbest. Want dat frisse zuurtje is heerlijk in iedere salade en een mooie scheut van deze Sojasaus brengt in een handomdraai je pompoensoep op smaak.

Maandenlang gerijpt
De sauzen zijn gemaakt door Northern Food Complex, een kleine fabriek in Noord Thailand. Daar legt men de sojasaus rustig 4 tot 6 maanden te rijpen voordat de flesjes worden afgevuld. Al dat geduld proef je natuurlijk.

Gezondheidsplan
De rijst en sojabonen zijn afkomstig van de boeren van Ban Umsang in Noord-Oost Thailand. Zij nodigden Fair Trade Original uit om hen te helpen het fairtrade certificaat te behalen. Hierdoor ontvangen ze nu ook een ontwikkelingspremie voor hun oogst. De plannen liggen al klaar, zo willen de boeren investeren in nieuwe gewassen en in een gezondheidsplan. 

En nu jij!
Met onze recepten Kippenpootjes met sojasaus en gebakken rijst en Knapperige Thaise salade met rijstazijn kun je à la minute aan de slag.

Of je gebruikt de sojasaus als lekkere dip bij de sushi. En daarna ontdek je vanzelf nog veel meer mogelijkheden. Laat je ons weten wat jouw favoriete gerecht is met deze nieuwe aanwinsten?

Reageren

Nieuw: keurmerk Fair for Life overzicht ' De wokfiets past niet in de lift '