De lekkerste manier om iets goeds te doen

Thee waar je blij van wordt

30 juli 2015
Thee waar je blij van wordt

Onze vier zorgvuldig samengestelde en super lekkere theespecialiteiten zijn in het nieuw gestoken. En zeg nou zelf, van deze vrolijke pakjes word je toch hartstikke blij? En dan heb je de inhoud nog niet eens geproefd!

Ze heetten voorheen Purity, Warming, Refreshing en Relaxing; op de nieuwe pakjes zie je nu in één oogopslag welke geurige ingrediënten jou een fantastische smaaksensatie bezorgen. Nog steeds 100% biologisch en even puur, verwarmend, verfrissend en ontspannend als daarvoor, dat natuurlijk wel. En even mooi en kleurrijk in je kopje. Want aan de samenstelling van de thee is niets veranderd. 

De theeboeren in de Chinese provincie Hunan leven onder eenvoudige omstandigheden en verbouwen thee van de beste kwaliteit. Met de fairtrade ontwikkelingspremie investeren zij in schoon drinkwater. Dat maakt de groene thee nog eens extra puur.


Meer fairtrade

Toch is niet alleen de buitenkant vernieuwd, we hebben het hele product weer eens binnenstebuiten gekeerd. Zo zijn álle ingrediënten van biologische herkomst, maar nog niet allemaal fairtrade. Het is nu gelukt om ook de kaneel van fairtrade herkomst in te kopen. Dat is in de Munt variant maar liefst 25% van de totale inhoud en in de Kamille thee 7%. Jammer genoeg is het nog niet gelukt fairtrade gember te verwerken. De smaak daarvan wijkt teveel af, en dat komt het resultaat niet ten goede. We zoeken verder.

Piramide zakjes

Deze theeën worden verpakt in Sri Lanka, in een doosje waar geen extra cellofaan aan te pas komt. De piramidevormige zakjes zijn bovendien biologisch afbreekbaar. Wel zit er per zakje nu iets minder thee in (1,75 gr in plaats van 2 gr). De zakjes zaten eerst wel erg bomvol voor één kopje thee. Bovendien kunnen wij op deze manier ondanks diverse kostenverhogingen de prijs gelijk houden. 

Proef ze nu

Zin om deze bijzondere thee te proeven? Je vindt de pakjes op het schap van Albert Heijn, Deen, Jumbo, Plus, WAAR en Wereldwinkels. Er is altijd een variant die bij jou past. Of probeer ze eerst lekker allemaal …

trefwoorden

Reageren

Streetfood op de biologische markt overzicht Waar vandaan?