De lekkerste manier om iets goeds te doen

Piraatje Piraatje

01 oktober 2014
Piraatje Piraatje

Onlangs werkte ik intensief mee aan onze hagelslagactie met het boekje ‘Storm’ van Aadje Piraatje. Al doende verheugde ik me op de reacties van mijn eigen kinderen, een tweeling van 2,5 jaar. Als test stuurden we een eerste boekje op naar mijn huisadres. 

Yvonne Janssen – Productmanager: ‘Mama post! Piraatje piraatje!’. De envelop, met een tekening van Aadje piraatje voorop, viel keurig op de geplande dag op de deurmat. ‘Ja, dit is voor jullie: kijk hier staat jullie naam’.

Ik lees ‘Zwemles’ en het gloednieuwe verhaaltje ‘Storm!’ voor en moet van mijn zoontje steeds terug naar de bladzijde met de haai. Hij wil opnieuw en opnieuw de grote haai met de ‘tandjes’ zien en daar meer over weten. Mijn dochter vindt de ‘haartjes’ van Aadje op de voorkant interessant. Ik vertel dat het boekje ‘Storm!’ heet. En dat als het stormt, het dan heel hard waait. Zo hard dat het hoofddoekje van Aadjes hoofd vliegt en zijn haartjes rechtop gaan staan.

Na een aantal keren voorlezen, pakt mijn dochter het boekje en zegt ‘piraatje piraatje lezen’ ‘waaien waaien’. Ze maakt er haar eigen titel van en houdt het boekje dicht tegen zich aan omdat het zo’n lief klein boekje is. De test is geslaagd en ik verwacht dat ook andere kindjes aan dit boekje heel veel plezier gaan beleven!

trefwoorden

Reageren

Thais eten op zijn best! overzicht Nieuw: mango in blik