De lekkerste manier om iets goeds te doen

Nieuw: mango in blik

17 september 2014
Nieuw: mango in blik

Na de ananas leveren de boeren van de Poo Pluk Saparot Fairtrade Group in Thailand nu ook hun heerlijk zoete mango’s af bij de Samroiyod fruitverwerkingsfabriek. Daar schilt en snijdt men de mango’s en blikt ze in op lichte siroop. Klaar voor jouw snelle salade of fruitsmoothie.

De boeren werken volgens de fairtrade richtlijnen, en dus ontvangen zij voor hun fruit een ontwikkelingspremie. Vanuit dit fonds krijgen zij begeleiding bij hun productie en financieren ze gemeenschapsprojecten, zoals een bomenplantdag. Nu wij naast de ananassen ook hun mango’s verkopen, neemt de ontwikkelingspremie voor de boeren toe.

Siroop

De ananasschijven liggen in het blik lekker in hun eigen sap. Bij mango is dat ingewikkelder omdat de vrucht van zichzelf minder sap heeft. Mangosap moet volgens een speciaal proces worden geproduceerd en dat doet Samroiyod momenteel niet met fairtrade mango’s. Dus wentelen de mango’s zich in een badje van lichte siroop. Gemaakt met Thaise fairtrade rietsuiker, dat dan weer wel.

En nu jij

En nu kan jij lekker aan de slag: maak een mooie salade, een pittig oosters gerecht of een fris fruitdessert met in de hoofdrol deze glanzende zacht-zoete mango’s. Prachtig van kleur, heerlijk van smaak. Je vindt ze bij Deen supermarkten, Albert Heijn en in de Wereldwinkel. We horen en zien via #FTOmoment graag wat je ervan vindt, dan vertellen wij dat door aan de boeren. Vinden ze zeker leuk, want ze zijn vreselijk trots op hun nieuwe product.


In Thailand eet men alleen verse mango. Dus toen de mangoboeren ons blik zagen, waren ze sceptisch. Maar als Wittaya proeft, is zijn verbazing groot. Verrukkelijk! In het Thais: arroy arroy.

trefwoorden

Reageren

Piraatje Piraatje overzicht Nieuwe inspiratie in Thailand