De lekkerste manier om iets goeds te doen

Op de kaart

18 maart 2014
Op de kaart

Ken jij ze al? Die leuke, kleine pakjes Fair Trade Original hagelslag of jam. Als je ze tegenkomt aan het ontbijt in een hotel of tijdens de lunch in je bedrijfskantine, dan kun je er zeker van zijn dat dit het werk is van Van Oordt, the Portion Company. Zij verpakken en verkopen onze producten in portieverpakking.

Fair Trade Original en Van Oordt zijn inmiddels vier jaar samen. Het assortiment is uitgebreid met mini-stroopwafeltjes, chocolaatjes, rietsuiker sticks en instantkoffie sticks. En kortgeleden werd uit onze samenwerking opnieuw iets heel liefs en lekkers geboren: Vlokken puur, ons achtste ontbijtproduct in miniverpakking. Is 't geen schatje?

Maurice Steijger, account group manager bij Van Oordt: “Er is veel interesse voor de portieverpakkingen van Fair Trade Original. Grote cateraars als Sodexo en Albron hebben het merk opgenomen. Bedrijven waar zij de lunch verzorgen, kunnen nu dus ook kiezen voor Fair Trade Original in hun restaurant. En dat gebeurt met grote regelmaat. Wekelijks komen er locaties bij.”

Wat helpt is de steeds grotere distributie. Fair Trade Original ligt met steeds meer producten in de supermarkt, én met een mooie nieuwe verpakking. Maurice: “Meer mensen kennen het merk en het heeft een modern gezicht. Dat maakt dat we makkelijker bij bedrijven binnenkomen.”

Ook bij overheidsinstellingen en gemeenten is volop animo. “Een kwart van alle Nederlandse gemeenten is Fairtrade Gemeente of wil dat worden. Daarbinnen past de overstap naar een eerlijke lunch. We zitten nu op ruim tienduizend servings: dagelijks smeren op het werk tienduizend mensen hun brood met beleg van Fair Trade Original, eten een stroopwafeltje, of doen rietsuiker in hun koffie of thee. Wat ons betreft nog maar het begin.” Mocht jij mensen op je werk op een goed idee willen brengen... www.portieverpakkingen.nl  

Reageren

'Geen aprilmop' overzicht Proeven in Groningen