De lekkerste manier om iets goeds te doen

Iedereen wint dankzij de Postcode Loterij

05 februari 2014
Iedereen wint dankzij de Postcode Loterij

“Dat is toch wel het gevoel waarmee ik gisteravond naar huis ging na afloop van het Goed Geld Gala 2014 van de Nationale Postcode Loterij in Carre in Amsterdam. Maar liefst 101 goede doelen ontvingen samen het recordbedrag van ruim 302 miljoen euro, 50% van de opbrengst uit de lotenverkoop in 2013.”

Paula van de Kamp, Marketing Manager (derde van rechts): “Ook Fairbezig, het samenwerkingsverband tussen Stichting Max Havelaar, de Wereldwinkels en Fair Trade Original, mocht voor het vijfde jaar op rij een bedrag van 900.000 euro in ontvangst nemen. Met dit geld gaan we ook dit jaar weer hard aan de slag om Nederland ‘fairbezig’ te maken.

Maar liefst 26 organisaties ontvingen een eenmalige bijdrage, waaronder de Schone Kleren Campagne die zich richt op het verbeteren van de arbeidsomstandigheden van ruim 30 miljoen arbeiders in de wereldwijde kledingindustrie. De urgentie én relevantie daarvan hoefde eigenlijk niet uitgelegd te worden. Ook de 1%club, opgericht door onze oud-collega Anna Chojnacka, ontving een eenmalige bijdrage om een grote groep Afrikaanse changemakers te gaan ondersteunen via dit innovatieve crowdfunding platform.

De Postcode Loterij mag met recht een succesformule genoemd worden. Ook in 2013 groeide de opbrengst uit de loterij én daarmee de afdracht aan goede doelen. Iedereen wint dankzij de Postcode Loterij, zoals ook minister-president Mark Rutte mooi verwoordde: “Het is eigenlijk de combinatie van een spelletje, en iets goeds doen voor de wereld. Je wilt winnen, maar als je niet wint schenk je tegelijkertijd toch aan het goede doel. Het geld gaat dus nooit verloren. Als de koopman en dominee ergens samenkomen, is het wel hier bij de Postcodeloterij.”

Een van de hoogtepunten van het Goed Geld Gala was de speech van Desmond Tutu. Hij kreeg de hele zaal plat door ongegeneerd aan minister-president Mark Rutte te vragen of hij nog single was. Om vervolgens al hoofdschuddend de dames in de zaal te vragen hoe ze dit hebben kunnen laten gebeuren. Maar ook zijn serieuze boodschap over het belang van goed voor elkaar zorgen, kwam bij iedereen binnen.

Het was een mooie avond, in alle opzichten.''

trefwoorden

no_tags_blog

Reageren

Onze Olympische kampioenen overzicht Theezakjes bomvol goeds